هیچ وقت نمی‌توانیم بگوییم اگر یک کفپوش برای یک خانه انتخاب خوبی بود پس حتماً برای خانه دیگر هم مناسب است. به قول معروف یک نسخه را نمی‌توان برای همه تجویز کرد. به عنوان مثال، کف پوش چوبی به دلیل داشتن ظاهری گرم و کالسیک دائماً محبوب است، اما به خوبی در برابر رطوبت مقاومت نمی کند به همین دلیل گزینه خوبی برای مناطق مرطوب به حسبباب نمی آید. در اینجا نگاهی خواهیم داشت به مزایا، معایب و هزینه های چند نوع کفپوش متنوع که در بازار با یکدیگر حسابی مشغول رقابت هستند.

بهترین گزینه های کفپوش خانه

در طراحی داخلی و تزئینات منزل هیچ چیز به اندازه کف پوش‌های فرسوده و قدیمی درد‌سر ساز نیستند. شما می‌توانید دیوار‌ها را رنگ آمیزی کنید، لوازم جانبی به منزلتان اضافه کنید و حتی مبلمان خانه را با یک بودجه معقول عوض کنید، اما جایگزینی کف پوش خانه یک کار بزرگ و پرهزینه است که باید برای آن هم حسابی زمان صرف کرد. البته این بدان معنا نیست که حال شما مجبورید با فرش‌های قدیمی و یا وینیل پاره شده و رنگ و رو رفته زندگی کنید. این روزها گزینه‌های مختلفی برای کفپوش وجود دارد، که برخی از آن‌ها جایگزین های بسیار ارزان قیمتی هستند. با این حال، نمی توانید به صورت شانسی یکی از این گزینه‌ها را انتخاب کنید و انتظار داشته باشید که حتماً برای خانه شما مناسب باشد. هر نوع کفپوش مزایا و معایبی دارد و هر نوع کف پوش برای یک مکان ایده آل و مناسب است. بنابراین قبل از این که برای خرید کف پوش راهی بازار شوید پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با انواع کفپوش آشنا و از ویژگی ها و مزایای آنها مطلع شوید.

کفپوش چوبی

کفپوش‌های چوبی یا پارکت‌های چوبی از قدیمی ترین متریالی است که از دیرباز تا کنون مورد استقبال قرار گرفته است. پارکت ها، کفپوش‌های چوبی‌اند که جنسشان از چوب طبیعی درختانی نظیر بلوط، افرا،کاج یا صنوبر است. و نوع چوب آنها تعیین کننده قیمت است. این نوع کف پوش که گران قیمت ترین متریال ما در این لیست است نمایی بسیار زیبا و کلاسیک به خانه می بخشد. پارکت بر روی کف چسبانده می‌شود سپس روی آن را صیقلی و صاف می‌کنند و در آخر روی آن را الک می زنند تا براق و یکدست شود. همه کفپوش چوبی را دوست دارند زیرا با هر دکوراسیونی بسیار زیبا به نظر می رسد. همچنین دوام زیادی دارد چون می‌توان برای از بین بردن خراش‌های سطح آن تا پنج بار روی آن را صیقلی و صاف کرد. علاوه بر این، تمیز کردن کفپوش چوبی نسبتاً آسان است. فقط آنها را مرتب جارو کنید و اگر آب یا مایعاتی روی آن ریخته شد بلافاصله با دستمال خشک آن را پاک کنید. بزرگترین نقطه ضعف کفپوش های چوبی این است که اگر به مدت طولانی در معرض رطوبت قرار بگیرند، ظاهر اولیه خود را به راحتی از دست می دهند. اگر انتخاب شما کف پوش چوبی است پیشنهاد می کنیم آن را در جایی نصب کنید که پاخور کمتری دارد. اتاق نشیمن، سالن ها و اتاق خواب، بهترین بخش های خانه برای نصب کفپوش چوبی هستند.

کاشی سرامیک

کاشی و سرامیک مخلوطی از خاک رس و شیل ساخته می شود که مانند ظروف سفالی در کوره درست می شوند. کاشی، کف پوش بسیار سختی است که از لحاظ رنگ، شکل و الگو دارای تنوع بسیار زیادی است. کاشی و سرامیک چهار نوع اصلی دارد:

الف) سرامیک لعاب دار:

این مدل کاشی دارای پوشش شیشه‌ای است که می‌تواند تقریباً در هر رنگ یا بافتی روی کاشی نقش ببندد. ضمنا کاشی و سرامیک لعابدار عمالً فاقد تعمیر و نگهداری میباشد.

ب) سرامیک چینی:

این کاشی در دما‌های بسیار بالا تهیه می‌شود و به همین دلیل بسیار سخت و مقاوم است. این نوع سرامیک در برابر لکه‌ها مقاوم هستند و برای سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه بسیار کاربردی می باشند.

ج) کاشی سفالی:

این کاشی بدون لعاب است و فقط در رنگ های قرمز، قهوه ای و یا سفید عرضه می‌شوند. این نوع کاشی از دوام کمتری نسبت به کاشی های دیگر برخوردار است. کاشی‌ها رنگ و اشکال مختلفی دارند، بنابراین می‌توانند با هر سبکی از خانه متناسب باشند. با استفاده از فناوری چاپ مدرن، ایجاد کاشی و سرامیک تقریباً با هر طرح و الگویی امکان پذیر ا ست. کاشی چینی مقاوم ترین نوع کفپوش است که در برابر خراش، فرورفتگی و رطوبت مقاومت زیادی از خود نشان می دهد. تمیز کردن آن نیز ب سیار آ سان است. کاشی و سرامیک لعابدار و چینی به تعمیر و نگهداری بسیار کمی احتیاج دارند. ماهیت کاشی به گونه‌ای است که زیر پا همیشه احساس سرما و سختی می‎‌کند و البته خیلی هم لغزنده هستند. کاشی چینی لعاب دار بهترین گزینه برای مناطق پرتردد منزل مانند آشپزخانه است و از آن در محیط های مرطوب خانه مثل حمام باید استفاده نمود.

کف پوش لمینت

نمای ظاهری کفپوش لمینت از طرح چوب کپی برداری شده است. به طوری که در نگاه اول شاید این فکر به ذهنتان خطور کند که آنها الوارهای واقعی‌اند اما با کمی دقت به مصنوعی بودن آن‌ها پی میبرید. لمینت‌ها از چند الیه چوب متراکم و به هم فشرده HDF ساخته شدهاند و سطح خارجی آن‌ها روکشی دارد که مشابه نقش و نگارهای چوب طبیعی است. لمینتها در گروه کفپوش‌های مدرن جای می‌گیرند که قدمتشان به نیم قرن هم نمی‌رسد. اما به دلیل دوام بالایی که دارند در صدر بهترین کفپوش‌ها قرار گرفته‌اند. همانطور که پیش از این گفته شد کفپوش‌های لمینت ظاهری شبببیه طرح چوب یا حتی سنگ دارند اما بسیار ارزان قیمت‌تر هستند. تمیز کردن آنها نیز آسان است و به تعمیر و نگهداری بسیار کمی نیاز دارند. نصب لمینت آسان است و باعث صرفه جویی در وقت و هزینه در پروژه نوسازی منزل شما خواهد شد. از کفپوش لمینت می توان در قسمت‌های پر رفت و آمد منزل مثل آشپزخانه، سالن پذیرایی و اتاق بازی بچه ها استفاده کرد. به طور کلی هر جایی از خانه- به غیر محیط‌های مرطوب مثل حمام- می توان از کفپوش لمینت استفاده نمود.

کف پوش وینیل

کف پوش وینیل یا پی وی سی از رایج ترین و محبوب ترین کفپوش‌ها برای منزل‌های امروزی محسوب می شود، زیرا دوام و استحکام بالای آن عمر طولانی داشته و نگهداری از آن نیز آسان می باشد. وینیل نوعی کفپوش انعطاف پذیر است که از یک لایه انعطاف پذیر به نام  PVC( مخفف پلی وینیل کلراید) ساخته می شود. در ترکیب کفپوش پی وی سی مواد فشرده، فیبر و چند لایه دیگر استفاده شده‌اند. لایه رویی کفپوش وینیل ضد UV بوده بدین معنی که در برابر تابش نور خورشید رنگ پریده نمی‎شود. لایه دومی نیز لایه پوششی است که باعث افزایش مقاومت و دوام کفپوش می‌شود. سومین لایه، الایه طرح است و لایه بعدی که لایه اصلی نام دارد از مواد PVC نرم ساخته می‌شود. کفپوش وینیل در شکل‌ها و طرح‌های متنوع در بازار عرضه می‌شود. کفپوش پی وی سی را به راحتی می‌توان ترمیم و تعمیرکرد؛ به گونه‌ای که اگر آسیبی به یکی از تایل‌ها وارد شد می توان آن را جدا کرد و تایل دیگری جایگزینش کرد. از اینها گذشته، این کفپوش نوعی عایق صوتی و حرارتی محسوب می‌شود که قابل استفاده در اکثر قسمت‌های خانه می‌باشد. چنانچه کفپوش وینیل از کیفیت خوبی برخوردار باشد می تواند تا سال ها دوام بیاورد. هر چند در برابر خراش آسیب پذیر است. از آنجا که PVC ،یک فرآورده نفتی تجدید ناپذیر است برخی از کارشناسان آن را سازگار با محیط زیست نمی دانند.

کفپوش مشمع

کفپوش مشمع نوع دیگری از کفپوش‌های انعطاف پذیر است که از دهه ۱۹۴۰ به محبوبیت رسید و مورد استفاده قرار گرفت. برخالف کفپوش وینیل، کف پوش مشمعی از مواد طبیعی و تجدید پذیر، از جمله پودر چوب پنبه و روغن بذر کتان ساخته شده است. هرچند با وارد شدن وینیل به بازار رقابت از محبوبیت این کف پوش قدیمی و سازگار با محیط زیست کاسته شد. کفپوش مشمع نسبت به وینیل از دوام بیشتری برخوردار است و در صورت مراقبت مناسب می تواند تا ۴۰ سال دوام بیاورد. تمیز کردن آن آسان است و به اندازه وینیل دچار خراش نمی‌شود. مشمع مانند وینیل به فضای خانه حس نرمی می‌بخشد و در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها و سبک‌ها عرضه می‌شود. تنها ایراد این نوع کفپوش، آسیب پذیری در برابر پارگی بر اثر برخورد اشیا نوک تیز مثل پاشنه کفش یا پایه صندلی است.

کفپوش فرش

از دیرباز فرش اولین و بهترین انتخاب برای خانه‌های ایران بوده است. از آنجا که فرش و قالی در فرهنگ ایرانی نقش ویژه‌ای داشته، بنابراین حتی امروز هم دلیل متعددی برای اسبتفاده از آن در منزل وجود دارد. پوشاندن قسمتی از کف خانه با فرش‌های پر نقش و نگار یا قالی های دسبتباف از اهمیت بالایی برخوردار است. ایجاد فضایی گرم و راحت و همچنین القای حس آرامش در ساکنین خانه هنگام قدم گذاشتن بر روی فرش استفاده از آن را به عنوان کفپوش بین ایرانی‌ها بسیار محبوب نموده است. این مسئله به ویژه در خانه‌هایی که دارای کفپوش چوبی و یا سرامیکی هستند، اهمیت زیادی دارد. پهن کردن فرش و قالیچه روی کف پوش‌های سخت، بستر نرم تر و لطیف‌تری ایجاد می‌کند، فشار کمتری به پاها وارد می آورد و آنها را گرم نگه می دارد.